Mijn weg naar
bemiddeling en coaching

Het arrondissement Brugge telt vandaag 127 erkende bemiddelaars uit verschillende sectoren. De meeste in bijberoep, sommigen – zoals mij – in hoofdberoep.

Mijn passie voor bemiddelen is niet zomaar ontstaan, maar is deel van mijn traject als ondernemer en als mens. Ik licht het graag voor je toe.
scroll down
Katleen Lefever - Bemiddelingskantoor

Ervaring in de advocatuur

Ik studeerde in 1999 af als juriste en ging meteen aan de slag als advocaat aan de balie. Daar deed ik meer dan 20 jaar ervaring op in de familie- en jeugdrechtbank. In 2017 besloot ik om de boeg om te gooien en me te verdiepen in bemiddeling. De ruime praktijkervaring als advocaat in het personen- en familierecht en jeugdrecht komt heel goed van pas als bemiddelaar. Als advocaat werd ik geconfronteerd met heel diverse problematieken, waardoor ik mijn cliënten heel goed begrijp. In 2020 hing in mijn toga definitief aan de haak en ging ik fulltime voor bemiddelaar.

Meer dan bemiddeling alleen

Vervolgens verdiepte ik mij in verschillende bemiddelingsstijlen. Ik kon mij vooral vinden in de oplossingsgerichte stijl van bemiddelen. Dit betekent echter niet dat het probleem niet besproken wordt. Mijn passie voor psychologie leidde me verder. Om mijn kennis nog te verbreden, volgde ik het tweejarige postgraduaat oplossingsgerichte systeemtherapie aan het Korzybski Instituut. De kennis en de tools uit de psychotherapie zijn bijzonder waardevol bij het voeren van koppelgesprekken alsook bij de individuele coaching.

NLP

Omdat mijn honger naar kennis nog niet gestild was, schoolde ik mij in 2021 om tot NLP-practitioner. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en zet persoonlijke groei centraal. Ik help klanten zicht te krijgen op hetgeen hen hindert op hun pad en hun denken en handelen op een positieve manier om te buigen. Oplossingsgerichte bemiddeling, psychotherapie (Brugs Model) en NLP vullen elkaar aan en zijn van onschatbare waarde in mijn begeleiding van mensen.

Blijven groeien

Maar daar stopt mijn verhaal niet. Onder het motto ‘practise what you preach’, blijf ik mezelf uitdagen en leer ik elke dag bij. Mijn missie? Mensen verbinden, met anderen én zichzelf. Falen bestaat niet, het zijn leerervaringen. Ik help mensen hun talenten te zien, aan te sluiten op hun waarden en deze in te zetten wanneer zij dit nodig achten. Er is geen eindpunt of bestemming: ik stel mijn doelen dagelijks bij.

Ik sta je graag bij met bemiddeling of coaching

Zit je zelf met vragen over bemiddeling of heb je nood aan een gesprek? Ik help je graag verder. Contacteer me via katleen@bemiddelingskantoor-lefever.be.

Heeft u vragen of wenst u vrijblijvende informatie, aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen.
Contacteer mij vrijblijvend
Boek een afspraak