Katleen Lefever,
praktijkgebieden

Overwegen jullie een echtscheiding of hebben jullie definitief beslist te willen scheiden, kom samen tot een echtscheidingsovereenkomst op maat.
scroll down
Katleen Lefever - Bemiddelingskantoor

Echtscheidingsbemiddeling

Als bemiddelaar zal ik u begeleiden doorheen uw scheidingstraject. Jullie worden begeleid bij de nodige keuzes en beslissingen voor uw echtscheiding.

Vooreerst wordt aandacht besteed aan waar jullie staan in het scheidingsproces. Willen jullie allebei scheiden?

Er wordt aandacht besteed aan het emotioneel proces en de verwerking van de echtscheiding.

Indien jullie definitief hebben uitgemaakt dat jullie daadwerkelijk uit de echt willen scheiden, komen samen tot een echtscheidingsovereenkomst op maat omtrent allerhande zaken.

Als 2 ouders uit elkaar gaan , is dat voor alle kinderen, ongeacht de leeftijd, een heftige gebeurtenis die hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop zet. Ouders maken zich vaak zorgen over het effect van de scheiding op de kinderen. Hun schuldgevoel overheerst.

Wanneer kinderen betrokken zijn bij een familiaal conflict of een scheiding is het belangrijk ook naar de kinderen te luisteren. Kinderen willen het gevoel hebben dat ook met hen rekening gehouden wordt. Neem afstand van het probleem, en bouw samen als ouder met uw ex-partner aan de gewenste toekomst voor uw kind.

Volgende punten komen aan bod: het hoofdverblijf van de kinderen en de uitoefening van het ouderlijk gezag, de onderhoudsbijdrage voor de kinderen en de bijdrage in de buitengewone kosten, een volledige regeling van de verschillende uitgaven voor uw kind.
De verblijfsregeling voor uw kind tijdens de scheiding.
De regeling of verdeling van de woning en een eventueel persoonlijk onderhoudsgeld voor de ex - partner.

De verdeling van de rekeningen, verzekeringen, pensioensbijdrage of erfenisregeling.

Tenslotte dien ik het volledige echtscheidingsdossier in bij de Familierechtbank.

Vanaf 1 september 2018 werd de EOT (echtscheiding door onderlinge toestemming) een volledig schritelijke procedure en hoeven de partijen niet meer voor de rechtbank te verschijnen.

Heeft u vragen of wenst u vrijblijvende informatie, aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen.
Contacteer mij vrijblijvend
Boek een afspraak