Katleen Lefever,
praktijkgebieden

Zijn jullie samenwonend met kinderen en wensen jullie een einde te stellen aan jullie relatie, kom samen tot een ouderschapsovereenkomst op maat.
scroll down
Katleen Lefever - Bemiddelingskantoor

Ouderschapsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling is voor samenwonenden, die uit mekaar willen gaan en minderjarige kinderen hebben.

Een scheiding is voor veel kinderen zwaar te verwerken. Hun vertrouwde omgeving verandert, ze hebben verlatingsangst, voelen zich onzeker, voelen zich soms schuldig … Wat het voor de kinderen nog zwaarder maakt , is wanneer de ouders oorlog voeren en zich laten lijden door hun emoties , en dit dan soms nog in het bijzijn van de kinderen. Als ex-partners blijf je ouder voor het leven.

Een bemiddelaar waakt steeds over het belang van de kinderen.

Een kind dat ‘gehoord’ wordt in scheidingsproces voelt zich veel beter dan kinderen waar geen aandacht wordt besteed.
Wanneer kinderen betrokken zijn bij een familiaal conflict of een scheiding is het belangrijk ook naar de kinderen te luisteren. Kinderen willen het gevoel hebben dat ook met hen rekening gehouden wordt.
Neem afstand van het probleem, maar bouw samen als ouder met uw ex-partner aan de gewenste toekomst voor uw kind.

Er wordt een regeling uitgewerkt rond thema’s als ‘verblijfsregeling’, ‘ouderlijk gezag’, ‘financieel aspect’ edm…

Jullie komen samen tot een ouderschapsovereenkomst. Een goed uitgewerkte en doordachte overeenkomst verkleint de kans op conflicten na de scheiding, wat het belang van het kind en diens toekomst alleen maar ten goede kan komen.

De ouderschapsovereenkomst kan worden ingediend bij en gehomologeerd door de Jeugd- en Familierechter, waardoor het afdwingbaar wordt.

Zelfs met deze efficiënte aanpak kunnen er enkele jaren na het uiteengaan toch conflicten ontstaan. Want jullie levens veranderen. De kinderen worden groter, er komen nieuwe partners en de communicatie gaat er op achteruit.

Ook in dat geval kan ouderschapsbemiddeling de oplossing zijn.
Aanvaarden dat je geen of weinig invloed hebt op de nieuwe situatie of het nieuwe gezin van de andere ouder, is niet gemakkelijk, maar speelt een belangrijke rol in de ouderschapsbemiddeling. Wat je niet kunt veranderen , kun je beter je loslaten.

Nieuwe afspraken worden opnieuw gemaakt in een overeenkomst op maat , volledig aangepast aan de nieuwe situatie en ieders noden.
Heeft u vragen of wenst u vrijblijvende informatie, aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen.
Contacteer mij vrijblijvend
Boek een afspraak